Ardbeg Uigeadail

Skotská jedno sladová whisky, která pochází z ostrova Islay z palírny Ardbeg vlastněné koncernem Louis Vuiton, Möet, Hennessey. Obsah alkoholu je ohromných 54.2%. Kouřovitost je pověstná. Školena je v sudech Bourbon a Sherry. Její pověst jí předchází a nelže.

NF1E1315.JPG
Vůně: zemitý kouř, rašelina, mokrý štěrk, náznak kůže, a pokud se na to vaše čichové buňky zmůžou tak i to sherry tam je cítit. Alkohol a oškráblá omítka.

Chuť: Silně rašelinová a kouřová, ale sladší než Arbeg 10 Yo, a sherry je zde citelnější než ve vůni, štěrk. Dále náznak citrusů příjemná kyselost. Procenta vás nenechají na pochybách. pijete něco mimořádného…  ůsta naplňující olejnatost a silná plná chuť bez mezery z ní dělá malý zázrak.

Dozvuk: Po té co zmizí sherry, tak kapky proti kašli, a dřevo. To, že je vše doprovázeno kouřem asi netřeba dodávat, sladkost a příjemná alkoholovitost.

Shrnutí: Pokud existuje pití, na které máte v plánu nezapomenout, tak je to tento kousek. Vražedná síla a úžasná chuť. Nervy trhající nezřízené pustošení všech chuťových vjemů, které jste do teď zažili. Miluji ji. Pro mě je to jedna z nejzajímavějčích whisek, jaké jsem měl možnost ochutnat.

Body: 92

NF1E1313

Leave a comment